Ланс Армстронг стана най-мразения спортист в САЩ

Бившият колоездач Ланс Армстронг измина неприятната метаморфоза от „Осанна” до „Разпни го”, като оглави листата на най-мразените спортисти в САЩ. Проучването е направено наскоро от авторитетното списание "Форбс".

Международния колоездачен съюз пожизнено дисквалифицира прекратилия кариерата си колоездач, анулирайки всичките му резултати от 1998 г.
Както е известно, в средата на януари победилият рака Ланс разказа пред Опра Уинфри за употребата на допинг в спорта – изповед, която допълнително настрои обществото срещу него.

На второ място в класацията на омразните спортисти е известен само в САЩ състезател по американски футбол, а трети е Тайгър Уудс. Негативното отношение към него на американците не е секвало след семейната му драма, следствие на негова изневяра.

Междувременно "масло в огъня" наля изявлението на Армстронг, че не възнамерява да връща 12-те милиона долара на своя отбор "Юс ес постал", за който се състезава от 1998 до 2004 година. Клубът си поиска обратно парите, но адвокатът на Ланс обясни, че не "той е главатарят на допинг мафията и че исканията за връщане на парите са незаконни".

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.