Л. Павлова: За последните 15 години те управляваха и какво направиха?

„„За последните 15 години те управляваха и какво направиха? (…) Едно време планирали „Дунав мост” да го има, но не планирали и не проектирали пътя. Проектирали сме го вече, но сега вече трябват пари. Само участъкът Мездра-Ботевград е 340 млн. лева – 800 млн. лева са необходими като минимум за отскок”. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, докато шофираше в компанията на Диана Найденова, следвана от джип “Тойота” на НСО. Двете тръгнаха на инспекция на участъка Димитровград-Харманли от АМ “Марица”, където вече се полага асфалтът.

В предаването на Нова ТВ “Карай направо” Лиляна Павлова говори най-вече за пътища и магистрали. Както и за предишните управляващи, но и за предишното управление на ГЕРБ.

Без пътища няма икономика, няма хляб, няма работа, изтъкна Павлова, която е сред най-пътуващите министри от кабинета. – „Тези, които ни критикуват късопаметни ли са, след като нямат нито един проект за Северозапада?”, попита реторично Павлова, визирайки неотдавнашно пътуване на лидера на БСП до Дунав мост-2, след което последва остра критика към правителството за липсата на подвеждаща инфраструктура и отвратителното състояние на пътищата, водещи към моста, както и на пътя между България и Сърбия. От БСП разпространиха и дузина снимки в подкрепа на твърдението си.

“До 2009 г. за нито един път в Северозападна България нямаме нито проект, нито проектна готовност. Няма с какво да си пуснем фиша, за да си поискаме европейското финансиране”, върна “топката” Лиляна Павлова. Тя посочи, че още от първия мандат на Бойко Борисов като премиер е възложено проектирането на направлението София–Видин и на участъка София–Мездра.

Павлова не се съгласи изцяло с твърденията на БСП и разпространените снимки, като изтъкна, че пътят между България и Сърбия е рехабилитиран.

„Той беше в по-лошо състояние, беше ремонтиран и в момента там има свлачище”, добави Павлова. Тя подчерта, че работата върви и министерството има пълна мобилизация, но в следствие на бедствията има голям брой свлачища в цялата страна и за възстановяване на щетите, както и за укрепването им се изискват много средства.

След излъчването на записа с интервюто по Нова ТВ Лиляна Павлова го качи на страницата си във Фейсбук, където нейната почитателка А. Димова написа:

“Лили, прекланям се пред това, което си ти – умна и красива, борбена и успешна и слагаш в малкото си джобче всички онези мухльовци, които “дават акъл”, който нямат!
Браво, нека успехите се множат!
А тези, които си чешат езиците, за да им минава времето, да вървят…там, откъдето са излезли за първи път!”.

Някои “благопожелания” звучат малко стряскащо, но може би вече е така прието, когато се говори за пътища или пък такива са традициите, още от времето на каруцарите…

(Снимка: Фейсбук)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.