КЗК разреши продажбата на “Булгартабак Холдинг”

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала своето разрешение за продажбата на мажоритарен дял от „Булгартабак Холдинг“ на дубайското дружество TGI Middle Est FZE. Сделката ще се осъществи чрез дъщерно на TGI дружество – регистрираното в Лихтенщайн, Livero Establishment, съобщава Инвестор.Бг.  Проверката на регулатора е показала, че сделката няма да доведе до концентрация и нарушение на конкуренцията на пазара. Пояснява се, че TGI еднолично се контролира от Prest Trade и в момента не извършва търговска дейност. Компанията Livero пък няма търговска дейност в България.

Тези две компании са формално носителите на права на контрол, но зад тях стои физическо лице, което фактически ще управлява тези права, е записала КЗК в своето становище по сделката. Името на това лице обаче е заличено от протокола с мотива, че представлява търговска тайна.

Това лице отговаря на изискванията да не извършва пряко или непряко икономическа дейност, която може да генерира оборот, затова и сделката не нарушава Закона за конкуренцията, пише още КЗК.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.