КЗК проверява “Аурубис” за картел с КЦМ

Служители на Комисията за защита на конкуренцията са осъществили проверка на място в офисите на фирма „Аурубис България“ в град Пирдоп. Тези действия на комисията са резултат от проучванията по преписка, образувана след искане на „Агрополихим“ Девня, в което се съдържат твърдения за нарушения на Закона за защита на конкуренцията от страна на „Аурубис България“ и КЦМ Пловдив.

Поведението на Аурубис се проучва във връзка с евентуално извършена злоупотреба при определяне на цените на сярна киселина. КЗК проучва също така възможността Аурубис и КЦМ да участват в забранено споразумение като си разпределят пазарите, на които продават сярна киселина.

Целта на проверката на място беше да се потърсят преки и косвени доказателства за евентуално извършено нарушение. Служителите на КЗК са иззели документи на хартия и компютърни данни.

Събраната информация предстои да бъде анализирана включително и чрез специализирана форенсик лаборатория. В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, КЗК ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.