КЗК образува проверка за рекламна злоупотреба с Пиронкова и Димитров

Спряха обществената поръчка за винетките

С Решение № 1324 от 08.10.2014 г. Комисията образува производство за проучване на евентуално извършени нарушения по Глава VІІ от ЗЗК от страна на „Монделийз България Холдинг“ АД и „Ноу Уей“ ЕООД при рекламирането на бисквити „BelVita” с изображенията на българските тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

Повод за самосезирането са събраните материали по предходна преписка на Комисията № КЗК-602/2014 г., образувана по искане на Григор Димитров срещу същите предприятия. От материалите по преписката се установява, че в началото на годината при рекламата на бисквити „BelVita” в социалната мрежа Фейсбук са използвани изображения на българските тенисисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров без тяхното съгласие. Бисквити „BelVita” са продукт, произвеждан и разпространяван от „Монделийз България Холдинг” АД, което възлага изготвянето и реализирането на уеб маркетинг обслужването на „Ноу Уей“ ЕООД.

Пълният текст на решението може да бъде намерен в публичния електронен регистър на КЗК на интернет адрес: http://reg.cpc.bg/Decision.aspx?DecID=300042148

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.