Кворум в Народното събрание след третия опит

Парламентът избра петчленен Фискален съвет с 6-годишен мандат

При третия опит парламентът събра кворум. В пленарна зала се регистрираха 138 народни представители. Заседанието ще започне с гласуване на отложения вчера параграф 19 на Закона за гражданската регистрация. От 11.00 часа до 17.00 часа ще продължи петъчният парламентарен контрол, в който ще вземат участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев, както и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Със 133 гласа “за”, двама “против” и 34 въздържали се депутатите решиха във вторник да се проведе извънредно пленарно заседание. Като точка първа народните представители ще изслушат кандидатите за управител на БНБ – Димитър Радев, издигнат от ГЕРБ, Бисер Манолов, предложен от Реформаторския блок, Григорий Вазов, издигнат от Патриотичния фронт и Виктор Йоцов, предложен от АБВ. Като втора точка депутатите ще гласуват промените в Закона за енергетиката, а на първо четене промените в Закона за лечебните заведения.

По-рано днес 116 депутати се регистрираха в пленарна зала при втория опит за събиране на кворум, предаде Фокус. При първия опит за регистрация бяха едва 113 народни представители, при втория с трима повече.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.