Квестори източват банка “Виктория”, твърдят нейни служители

Влоговете на милионерите растат, на бедните се топят

Дъщерната банка на КТБ – “Виктория” се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват, твърдят служители на банката в сигнал до bTV. Към писмото си те са приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми.

Една от платените фактури към фирмата „Буллойерс” ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпроса за труд, извършван в продължение на 120 часа. Така излиза, че в денонощието консултантите са работили по 30 часа.

Общата сума, одобрена от квесторите и платена на фирмата, е почти 100 000 лв.

В доходоносната дейност са замесени двама квестори, две фирми и няколко физически лица, се посочва в сигнала до bTv. Eдин от собствениците на фирма Буллойерс, получила до момента 100 000 лева – Румен Димитров – е отказал да обясни пред камерата на телевизията за какво фирмата му е взела парите, а съдружникът му Бисер Атанасов не е бил открит на адреса на адвокатската му фирма в софийското село Долна Малина.

Служители на затворената банка “Виктория” са се съгласили да разкажат писмено какво се случва зад вратите й и какво вършат квесторите Стаматова и Аршинков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.