Кутев: Очевидно не можем да работим с ДПС във вида, в който сме

Депутатът от левицата Антон Кутев коментира в кулоарите на парламента заявената от ДПС теза, че може да няма достатъчно политическа воля за преодоляване на президентското вето, наложено върху промените в закона за защита на конкуренцията. Според него, най-вероятно е имало разговори с представители на ДПС, но те са водени от ръководството на ПГ и на председателки съвет в парламента, така че “какво са се разбрали, аз не мога да кажа”., допълни той.

Попитан дали има разграничаване на позициите на БСП и ДПС, Антон Кутев отговори утвърдително.

„Няма никакво съмнение, че това, което се случва в последните дни, е видимо разграничаване на позициите и това е част от процеса в държавата. Очевидно е, че ние в момента с ДПС не можем да работим в този вид, в който сме”, заяви Антон Кутев.

Във връзка с предстоящите пред Народното събрание задачи, Кутев посочи, че важните за левицата законопроекти са обсъждани и голяма част от тях и в момента са в дневния ред на парламента. Според него Народното събрание трудно работи, защото трябва консенсус между БСП и ГЕРБ, а това не става. По думите на Кутев,адресирани към Бойко Борисов „очевидно този консенсус се постига трудно с човек, който периодично къса споразумения, когато влезе законопроект, който не му харесва”.

На въпрос, дали се чувства виновен за банковата паника, Кутев отговори, че не се чувства виновен.

“Вероятно аз мога да бъда последния човек, който може да бъде виновен. В края на краищата, ако трябва да поема отговорността заедно с Борисов и Петков, тъй като те имаха бая по-сериозни изказвания от моите и ако аз ще трябва да съм отговорен за това, мога да поема отговорност”, заяви депутатът от левицата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.