Кунева тръгна към официализиране на симпатиите си към ГЕРБ

Българските ученици са най-неграмотни

Председателката на “Движение България на гражданите” (ДБГ) Меглена Кунева предприе действия, които могат да бъдат тълкувани като официализиране на симпатиите й към ГЕРБ – нещо, в което Кунева сериозно се различава от останалите си партньори в коалицията Реформаторският блок.

Днес Изпълнителният съвет на ДБГ е взел решение за провеждането на вътрешнопартиен референдум за участие на пъртията в бъдещо правителство.
Въпросите в допитването ще бъдат два:
– Съгласни ли сте Реформаторският блок да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент?

– Кои от партиите и коалициите в настоящия парламент приемате за коалиционни партньори?

При втория въпрос е възможен повече от един отговор – ГЕРБ, Патриотичния фронт, ББЦ, АБВ. Изключени са партиите, подкрепяли кабинета „Орешарски“, за които Реформаторският блок в четвъртък изрично излезе с декларация, че не може да води разговори с тях.

Референдумът ще се проведе от 14 до 17 октомври на специално създадена онлайн-платформа, достъпна само за членове на партията. Те ще получат своебразен ПИН-код за достъп до системата за гласуване, а резултатите от вота Изпълнителният съвет на ДБГ ще обяви в края на седмицата.

Освен това на днешното заседание на ръководството е решено Димитър Танев да бъде представителят на ДБГ в преговорния екип на Реформаторския блок за предстоящите консултацзии с ГЕРБ.

Стана ясно също така, че днес Меглена Кунева е посетила централата на ГЕРБ във връзка с официалните преговори за членство на ДБГ в Европейската народна партия
(ЕНП), която ще има конгрес на 23 октомври в Брюксел. Кунева е уведомила лично представители на международния отдел на ГЕРБ, че ДБГ започва процедура за членство в европейската десница.

„Вече имаме подкрепата на партньорите ни в блока“, приключва съобщението си

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.