Кунева: Съдебната реформа ще се случи, вървим по план

Консултациите за конституционни промени се движат в рамките на стратегията за съдебна реформа, която беше приета с мнозинство от 161 депутата. Това заяви на излизане от среща на контактната група в НС за поправки в основния закон вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева. Срещата беше свикана днес в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева.

Меглена Кунева посочи, че сърцевината на реформата е разделянето на ВСС на две. На въпрос дали ще има промени, засягащи главния прокурор, Кунева коментира, че към момента има консенсус между политическите сили да се придържат към приетата вече стратегия.

Припомняме, че по време на обсъжданията на стратегията прокуратурата излезе с предложенията за по-голям публичен контрол върху дейността им, в това число и отчетност пред Народното събрание.

Кунева беше категорична, че съдебната реформа ще се случи и процесът върви по план. По-рано днес, на среща на чуждестранните търговски камари, посветена на върховенството на закона, Кунева заяви, че въпросът не е дали да има промени, а какви да са. По думите й партиите действат в режим на спешност.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.