Кунева призна за нарушена координация между РБ и ГЕРБ

Българските ученици са най-неграмотни

Вицепремиерът Меглена Кунева отрече депутатите от Реформаторския блок (РБ) да имат (съ)участие в избора на Мая Манолова за омбудсман в конкуренция с Константин Пенчев, въпреки че резултатите от тайното гласуване показват, че Манолова е получила и гласове от ГЕРБ и РБ.

Позицията на Реформаторския блок е съвсем ясна, защото ние имаме кандидат за омбудсман, който подкрепихме – Константин Пенчев, заяви Кунева в предаването „Денят започва“ по БНТ. По думите й, това което са могли да направят от РБ е да дадат възможност за избор и това е направено с издигането на кандидатурата на Константин Пенчев, а оттам нататък всичко при гласуването е зависило от това какво мнозинство се формира в парламента.

Кунева призна, че има проблеми в сътрудничеството с ГЕРБ, с уговорката, че думата не е достатъчно конкретна.

„Ние сме в коалиционно правителство и смятам, че формати като Съвет за развитие, което е коалиционният формат, включително и на партиите, които подкрепят коалицията е нещо, абсолютно необходимо. Действително в последно време два такива коалиционни съвета се пропускат и разговор между Реформаторския блок (РБ) и лидерите на РБ и ГЕРБ, разбира се, трябва да има”, посочи председателката на ДБГ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.