Кунева: Нямаме избор, ако ГЕРБ излъчи Борисов за премиер

Кунева иска мандата, за да не обиди президента

Реформаторският блок ще вземе решение с консенсус дали и с кого да се коалира. Това увери пред bTV лидерът на „България на гражданите” Меглена Кунева. Тя за пореден път отрече, че в редиците на реформаторите има разцепление, но в същото време демонстрира именно това с казаното от нея по отношение на практически сигурната номинация на Бойко Борисов за премиер от редовете на ГЕРБ.

„Ако ГЕРБ излъчи Бойко Борисов за премиер, нямаме друга алтернатива”, смята Кунева, въпреки че призна, че експремиерът разделя избирателите на РБ. Според Кунева в ГЕРБ има няколко дами, които са консенсусни фигури, които могат да бъдат премиери, но партията видимо няма да предложи друга оферта освен Борисов.

По същото време в студиото на Нова телевизия бе Петър Москов от РБ, който демонстрира съвсем различни тези, нагласи и намерения от Кунева – все от името на реформаторите. Москов например заяви категорично, че нито един депутат от РБ няма да подкрепи правителство на малцинството, излъчено от ГЕРБ, както и че въпросът за отношението към Бойко Борисов като възможен премиер е решен категорично и окончателно и той няма да получи подкрепа.

В студиото на bTv Кунева не отговори конкретно на въпроса колко души от реформаторите подкрепят Борисов под предлог, че решенията в Блока били винаги единни.

“Дотук Реформаторският блок успя да мине европейски избори и успя да мине и тези избори като единна коалиция, ще го правим и занапред”, обеща Кунева.

Преди ден социологът Андрей Райчев прогнозира, че Реформаторският блок ще се разцепи съвсем скоро. На същото мнение е и лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.