Кунева: Не е нормално партиите в РБ да общуват чрез медиите

Българските ученици са най-неграмотни

„Не е нормално да си говорим през медиите в Реформаторския блок и това не е моят избор. Да се съберем, да обсъдим и тогава, когато говорим за единство на Реформаторския блок, то може да бъде само и единствено по формулата “най-малко 5 от партиите”. Надявам, че ние ще прибавяме, а няма да отнемаме от обема на Реформаторския блок”. Това каза лидерът на ДБГ Меглена Кунева в предаването „Здравей България” по Нова ТВ в коментар на скандалите в РБ през последните дни. По думите на Кунева, когато ден преди това се декларира и се създава впечатлението, че има едни партии, които се дърпат от единството, това не е добра атмосфера за провеждане на този разговор, но ние ще го преодолеем.

Лидерът на ДБГ допълни, че днес СДС ще е домакин на планираната среща на всички лидери на партиите в Реформаторския блок, като целта на тази среща е да се обсъди не дали, а как формацията ще участва на изборите.

Преди ден лидерите на СДС и ДБГ разпространиха съобщение, в което изразяват категорично несъгласие с “опитите на партньорите ни от Реформаторския блок – ДСБ, НПСД и БЗНС – да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите”. Става дума за партийно мероприятие на ДСБ, с участието на НПСД и БЗНС, след което бе обявено, че вече е постигнато съгласие за единна регистрация на три от партиите в РБ.

“Считаме това за ненужно и провокативно преди обявеното заседание на лидерите на петте партии”, се изтъква в позицията на ръководствата на СДС и ДБГ.

Днес Радан Кънев коментира темата в студиото на bTv.

“Учуден съм от реакцията на ДБГ и СДС вчера и я намирам доста политически несериозна”, заяви Радан Кънев. След което каза същото, което каза и Миглена Кунева: Вместо да си говорим през медиите е време да си седнем на задниците и да си решим проблемите”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.