КТБalive се разграничи от действията на БНБ и изявления на Цв. Василев

КТБalive не е давала правото на никой – било то физическо или юридическо лице да говори от наше име . В тази връзка странни и неуместни са както думите на мажоритарния собственик Цветан Василев , така и действията на БНБ. Това се посочва в разпространена днес декларация на участниците в тази инициатива, която започва с обръщението “Уважаеми сънародници” и с обяснението, че се обръщат по този начин “като към единствените , които приемаме за на наши съюзници и съмишленици”.

КТБalive е неформална група на хората пострадали от кризата в КТБ. Те се самоопределят като единствените , които защитавайки собствения интерес , защитрават и интересите на банката.

Ето и останалата част от декларацията на КТБalive:

Случилото се последните дни обаче ни кара да направим следните уточнения :

КТБalive не е давала правото на никой – било то физическо или юридическо лице да говори от наше име . В тази връзка странни и неуместни са както думите на мажоритарния собственик Цветан Василев , така и действията на БНБ. Очевидно интересите на г-н Василев са различни от тези които той декларира , тъй като действията му противоречат на неговите думи. Този факт установихме при срещата с фонда EPIC и разговора с неговите представители . Освен това в последно време се появиха хора в нашата група , които рязко смениха позициите си и от хора борещи се за защита на своите интереси и принципи се превърнаха в защитници на мажоритарния собственик.

Използваме случая за пореден път да заявим , че не сме и няма да позволим да бъдем използвани за за защита на нечии интереси или прикриването на нечии престъпления . В позициите от една страна на БНБ и от друга на Цветан Василев се съдържат взаймни упреци и безкрайно много неясноти , както и липса на отговори на основни въпроси , а именно : какво е реалното състояние на КТБ , какви са активите на КТБ до и след поставянето й под надзор. Тези отговори ни се дължат , тъй като всеки пряк и непряк актив , както и кредити отпускани от банката са всъщност липсващите наши пари.

Обръщаме се към българската общественост с призива да ни подкрепи в усилията да спасим банката независимо от спекулациите и опитите КТБ да бъде използвана за обогатяване от един или друг кръг или личност.

Поемаме ангажимента в следващите дни в нарочна пресконференция да изнесем данни и факти , които ще помогнат на българската общественост да разбере реалната ситуация около КТБ и да може не само да се информира , но и да упражни натиск върху всеки , който посяга на парите на вложителите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.