КТ “Подкрепа” вероятно ще атакува в съда решението на КЕВР за тока

КТ „Подкрепа” обмисля да даде на съд наредбата за цената на тока. Това заяви Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа”, цитиран от “Фокус”. Според него даването под съд на наредбата от една страна допълнително би объркало нещата в системата, но от друга свалянето й би отворило още веднъж дебата и то законовия. Манолов е съгласен с твърденията на бизнеса, че е твърде възможно да се повишат цените на стоките и услугите с увеличението на добавката “Задължение към обществото” и изравняването й за промишлените и битовите потребители.

Президентът на КТ „Подкрепа” припомни, че са приканвали за едно, а сега са се извършили друго – дадена е допълнителна възможност за включване на зелени източници на електроенергия, няма и вярно решение за двете американски централи.

„Прехвърляме проблема от здравата на болната глава”, обобщи Манолов и допълни, че няма да е изненадващо, ако през септември отново се организират протестни действия, както предлагат работодателските организации. КТ „Подкрепа” също би се включила в тях.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.