Крупни руски олигарси изтеглят авоарите си от Лондон

Крупни руски олигарси, приближени на президента Владимир Путин, са започнали да изтеглят свои капитали от Лондон. Това съобщава “Дейли телеграф”, цитирайки официалния представител на британския премиер.

Причина за тази трескава дейност е опасността Великобритания да въведе строги икономически санкции срещу руски граждани и компании. В „черния списък” са имена на участници в „подкопаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна”.

В отговор на въпрос дали руски олигарси изтеглят в момента своите капитали от лондонските финансови пазари говорителят посочил, че „досегашните мерки спрямо отделни лица и компании са съпроводени от съществени изменения в циркулацията на паричните потоци в Европа, включително в Лондон.”

Външните министри на страните от Европейския съюз се споразумяха във вторник да засилят ограничителните мерки спрямо Москва във връзка със ситуацията в Украйна. Европа възнамерява да ограничи достъпа на руснаци до своите финансови пазари и върхови технологии, както и да наложи забрана върху доставките на въоръжение за Русия.

Освен това беше съобщено, че в четвъртък може да бъде разширен списъкът със санкции срещу конкретни лица и компании, включително от Руската федерация.

2 Comments

  1. Нещо не мога да схвана, какво точно искат да направи Русия и защо няма никаква реакция към поведението на Израел, което минава всички разумни граници.Или има правила и те са за всички или всеки си стреля, както си иска.Май едните искат да са ментори на всички останали или оня сатрап с пурата е най прав!

  2. Е, и кой ще пострада? Като няма капитали кой ще ходи там и пак ли ще се дуят онези, които карат коли с десен волан и ги командва бабичка?

Leave a Reply

Your email address will not be published.