Кристиан Вигенин препоръча да се избягват пътувания до Крим

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин коментира, че не е желателно и безопасно български граждани да пътуват до и на територията на Крим в този момент. При посещението си в Ямбол първият наш дипломат посочи, че не препоръчва български граждани под каквато и да било форма да ходят в Крим, дори и като наблюдатели, предаде БНР.
Според външния министър референдумът в Крим е с предвидим резултат и само ще успее да фиксира определени настроения. Вигенин обаче е категоричен, че не това е начинът за излизане от политическата криза в Украйна.
Ние бихме искали да видим единна Украйна, независима, неразпокъсана, така че натам са насочени усилията ни. Заедно с партньорите ще се опитаме да го постигнем. Обстановката в Украйна да върви към успокояване, нормализиране, за да може да се нормализира и политическият процес, първо чрез президентските избори в края на май, а в близка перспектива да се върви и към парламентарни избори, обясни Кристиан Вигенин.
Както вече съобщихме, в сряда министър Вигенин ще бъде изслушан по темата за ситуацията в Украйна в парламентарната комисия по външна политика.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.