Кристалина Георгиева призова да подкрепим кабинета

Служебният кабинет е съставен от надпартийни експерти. Хора, които с труда си са изградили себе си. Моето очакване е да бъдат посрещнати добре, да им дадем в не многото време, което имат да си свършат работата, да ги подкрепяме. Няма да им е лесно, но аз съм убедена, че ще се справя. Това заяви пред БНР еврокомисар Кристалина Георгиева. Според нея кабинета ще има подкрепата и доверието на европейските институции.

Тя изрази надежда служебното правителство да получи нужната подкрепа и у нас, за да може да изпълни мисията си.

Еврокомисарят подчерта, че в България трябва да има дебати за леко увеличение на дълга с цел стимулиране на икономиката.

Георгиева заяви и, че никога не е предлагала да се вземе заем от 1 млрд. лева за увеличаване на доходите, каквато информация бе разпространена в медиите.

"Никога няма да ме видите мен да агитирам в каквато и да е форма за това да загубим постижението на правителството на Бойко Борисов, което беше в много трудни условия да съхрани финансовата дисциплина.

Мен много ме притеснява идеята да взимаме заеми, за да вдигаме доходите, защото като се свърши заемът какво ще правим – ще ги сваляме ли или ще търсим нов заем. Това просто е абсурдна линия, по която да вървим", категорична е Георгиева.

Новият служебен кабинет ще встъпи в длъжност с указ на президента Росен Плевнелиев от днес, 13 март. От 10:00 ч. в Министерски съвет ще се състои церемонията по приемственост на кабинета в оставка и служебното правителство.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.