Кристалина Георгиева предпочита да остане еврокомисар

Кристалина Георгиева забрави за генофонда, предупреждава за цунами от бежанци

Кристалина Георгиева ще продължи да изпълнява функциите си в Европейската комисия (ЕК). Това е уверила самата тя в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, сe казва в прессъобщение на  „Дондуков 1”. В телефонния разговор с Борисов, Кристалина Георгиева е уверила, че езадължена да отдаде цялото си внимание на темите, за които е получила доверието на българското правителство, Европейския парламент и председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер.

Кристалина Георгиева е заместник-председател на Европейската комисия. Името й от месеци се спряга за евентуален кандидат за шеф на ООН, наред с това на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Сп. “Икономист” сблъска двете кандидатури съвсем наскоро.

Независимо от прессъобщението, кабинетътвсе още не е обявил официално кандидатурата за генерален секретар на ООН. Напоследък все повече се появяват критики, че страната ни се бави с номинацията и това само ще навреди на шансовете ни да оглавим организацията. Срокът да се случи това едо март. Наскоро Ирина Бокова каза, че е натъжена от случващото се около номинацията й за шеф на ООН.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.