КРИБ против специален закон за КТБ

ие сме последователни в своите искания, каза в предаването “Неделя 150” председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Огнян Донев.

Искаме незабавна оставка на правителството и без предложения за приемане на лобистки закони. Това заяви пред БНР председателят на КРИБ Огнян Донев. Той каза, че е категорично против приемането на специален закон за Корпоративна търговска банка.

Категорично сме против подмяна на действащото в момента законодателство, особено за приемане на специален закон, касаещ Корпоративна търговска банка. Защо според нас ситуацията не е розова? Ние смятаме, че беше нанесен един голям морален удар върху българския бизнес. Видя се, че няколко правителства поред са поддържали един грешен модел на правене на бизнес в България. И докато не се изяснят всички подробности, не би трябвало българските политици да прибързват и да приемат един или друг закон. За жалост в момента получаваме истината на порции. Виждаме удобно изтича информация, включително и от прокуратурата, но едно по едно нещата започват да стават ясни. Ситуацията е сложна. Има място за загриженост. В никакъв случай не е розова ситуацията, а колко е лоша тепърва ще разберем, каза Донев.

По думите му липсата на огромна сума пари в Корпоративна търговска банка не е реална, а се касае за счетоводен ход.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.