КРИБ организира дискусия за Закона за концесиите

В навечерието на приемането на Закона за концесиите, Конфедерацията на работодателите и индустриалците организира дискусия по темата за прозрачността и ефективността на концесиите. Събитието е част от кампанията “Бизнес на светло”.

Дискусионна среща между бизнеса и властта по спорните моменти в проектозакона за концесиите – така може да се определи форумът, чиято цел е да се обсъдят проблемите, свързани с концесионния бизнес у нас. С новия закон правителството се опитва да уеднакви основните принципи, на които се основават концесиите, а бизнесът настоява за ясни правила на работа.

Засегнати от промените в закона се чувстват някои от големите концесионери, като тези на минералните води. От друга страна, законопроектът дава нови възможности на публично-частното партньорство в сферата на концесионирането, което може да доведе до големи инвестиции и инфраструктурни проекти.

В дискусията се очаква да се включат вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и на туризма Николина Ангелкова, представители на работодателите, на браншови асоциации и организации.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.