Кръстьо Петков: ДПС отдавна контролира най-богатите министерства

“Властта в България на най-високо централно равнище отдавна е узурпирана. Една проста аритметика показва, че ДПС контролира най-ресурсните министерства. По този начин те обслужват близки до тях олигарси или корпоративни мрежи”. Това коментира пред БГНЕС бившият президент на КНСБ, екслидер на ОБТ и политически анализатор проф. Кръстьо Петков. По думите му, след като контролираш енергетиката, голяма част от министерството на земеделието, на околната среда и водите, редица агенции и фондове, това показва,че ДПС си е направило много добре сметката какво дава и какво взема срещу отстъпения мандат.

Проф. Петков смята, че контактите и пазарлъците между ГЕРБ и ДПС далеч не се изчерпват с прословутото пиене на кафе в Кърджали, но истината за договорките между ДПС и ГЕРБ ще разберем след 5-ти октомври, когато се видят резултатите от изборите.

Истината за договорките между ДПС и ГЕРБ ще разберем след 5-ти октомври, когато се видят резултатите от изборите. При всички случаи нещата не са приключили с любезностите, казани по време на пиенето на кафе. А тази среща между знакови лица на ДПС и ГЕРБ в Кърджали не е единствената, такива има и на друго ниво- между контактни личности от двете партии.

Проф. Петков е на мнение, че ДПС е изневерило на брачния съюз с БСП, защото с добрите си аналитици в партията на Местан се е знаело,че “Позитано” 20 ще претърпи разгром на евроизборите, а никой не желае да се съюзява с губещи. Социологът изтъква, че и тук имаме комбинация на интереси- партийни, политически, свързани с властта и икономически, в пряка връзка с контрола върху ресурсите.
Нещата през последните 20 г. се решават на конюнктурна, себична, тяснопартийна основа и често чрез опекуни и надзорници извън страната, посочва още Кръстьо Петков. Според него сега още повече ще натежат съществуващите в България етнически , антитурски настроения и пристрастия и в този смисъл Бойко Борисов трябва добре да си помисли преди да отиде на стратегически съюз с ДПС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.