Красимир Каракачанов: Не вярвам на президента Плевнелиев

Не вярвам на президента Плевнелиев, заяви категорично пред БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и попита защо например, когато Изборният кодекс беше правен от Искра Фидосова, държавният глава не е реагирал и не е казал, че електронното гласуване трябва да бъде задължително.

Задължителното гласуване е основен елемент в програмата на Националния фрот за спасение на България (НФСБ), заяви съпредседателят на партията Валери Симеонов. Той допълни, че що се касае до другите предложени от президента въпроси в евентуален референдум, то НФСБ са категорично против електронното гласуване и мажоритарния вот. Според Валери Симеонов предложенията на президента са опит за съживяване на поувяхващия му рейтинг".

Красимир Каракачанов изтъкна, че той лично винаги е бил за въвеждане на задължително гласуване в България, защото това е начинът за преборване на купения вот и търговията с гласове.

Бих подкрепил задължителното гласуване, но не и въвеждането на мажоритарен вот и електронното гласуване, посочи още Каракачанов. По думите, му мажоритарният вот доказано не работи в нашата страна. Вместо да иска референдум, президентът може да поиска тези промени от парламента, да организира кръгла маса, отбеляза лидерът на ВМРО и допълни: „Той използва тази идея не като кауза, а като PR".

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.