Край Пазарджик разкриха поредна оранжерия за марихуана

При специализирана полицейска операция в Пазарджик екипи от криминалисти, разследващи полицаи, експерти и служители на „Охранителна полиция” са открили поредна оранжерия за отглеждане на канабис. В местността „Чукур савак” край града подстоманено-стъклена конструкция с обща площ около 3000 кв. метра били открити засадени 2727 млади растения канабис.

Оранжерията била оборудвана с всичко необходимо буквално за модерно промишлено отглеждането на марихуана – изградена е вентилационна система, модерна система за контрол на температурата и влажността, капково напояване. Открити са множество сушилни и центрофуги за нарязване на листната маса преди сушене. Освен това стъклените части на оранжерията били направени непрозрачни, за да не се вижда какво се отглежда вътре.

В хода на проведеното разследване са установени документи, удостоверяващи право на ползване на имота от криминално проявен мъж от Пазарджик, който е обявен за издирване. По случая е образувано дознание, предприети са действия за задържане на ползвателя. Работата по случая продължава.

Преди по-малко от година, през август 2013 край пазарджишкото село Мало Конаре бе открита още по-голяма оранжерия за канабис с обща площ 5 дка. И тук, както и сега, собственикът е разполагал с машини и съоръжения за затворен производствен цикъл – от разсада до изсушаването на марихуаната. И още едно съвпадение – и в двата случая бизнесът се е осъществявал от наематели на оранжериите, а не от собствениците на земята.

Снимка: Пресцентър на МВР

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.