Крадец задига 800 грама златни накити, хващат го

Столични полицаи са арестували стар техен познайник, минути след като успява да открадне голямо количество златни накити от щанд в столичните „Централни хали“ – 77 пръстена и 6 гривни с общо тегло близо 800 грама.

Т.Т. /33 г/ е задържан вчера към 11.00 ч. пред „Централни хали” в София. Служители от сектор „Улична престъпност” към СДВР реагирали незабавно на подаден сигнал за извършена минути преди това кражба на златни накити от щанд  за продажба на бижутерия. След задържането му последвал и обиск. В него криминалистите открили цялата плячка от обира. Справка в полицейските регистри показва, че мъжът има в досието си  повече от десет регистрации за кражби и грабежи, извършени на територията на цялата страна. Установило се, че Т.Т. съвсем наскоро е излязъл от Централния софийски затвор, където е излежавал последната си присъда за кражба.

Срещу него е  образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.194 от НК. Предстои доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура. Работа по документирането на случая продължава.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.