Кр. Георгиева няма да е служебен премиер, поне до края на мандата си

До края на октомври аз съм българският еврокомисар. Моята философия е: когато имам работа – върша я до край, а когато дойде време да преценя каква ще е следващата работа, ще помисля каква е тя, мога ли да я свърша и тогава ще отговоря на въпроса дали ще я приема, гледайки ви в очите, както сега. Това заяви пред bTV българският еврокомисар Кристалина Георгиева в отговор на въпрос дали се готви да стане служебен премиер.

Еврокомисарят ни по международно сътрудничество и хуманитарна помощ коментира и изборите за Европейски парламент, като по думите й в много страни активността на избирателите е била ниска.

“Видяхме, че на тези избори в много проевропейски страни, като например Полша, само 20 % отидоха да гласуват. Ние трябва да попитаме хората, за да може да се вземе решение, което да е правилно и да има одобрение от нашите граждани. Аз с г-н Борисов имам добри отношения, говорим си и с г-н Станишев, и с г-н Плевнелиев. Ние трябва да си говорим дори и да не сме съгласни един с друг. Ние трябва да обърнем изборните резултати не в повод за разединение, а в увереност за обединение”, заяви още Кристалина Георгиева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.