Костов и Цветанов почти в любовна драма

“Аз не съм вицепремиер и министър на вътрешните работи, за да ме обича Иван Костов или някой, който гравитира около Иван Костов”. Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов, в отговор на изказването на съпредседателя на Синята коалиция по време на обсъждането на Законопроекта за управление на системата за защита на националната сигурност.

Вечната ДС

Цветанов се обърна към Костов с думите: „Вие като министър-председател нямахте политическата воля да отворите досиетата на бившата Държавна сигурност, защото и във вашия кабинет имаше такива хора, дори говорителят ви беше такъв”. „Нормално е да сте свалили доверието си, защото вицепремиерът Цветанов успя да ви докаже, че Алексей Петров, който вие създадохте и вие толерирахте, всъщност се превърна в основния играч в подземния свят, подкрепян от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Иван Костов от 1997 до 2001 г. Аз знам, че няма да ме обичате. Аз не съм вицепремиер, за да ме обича Иван Костов, а за да извадя всичко това наяве”, заяви Цветанов, говорейки традиционно за себе си в трето лице. Той даде другия си любим пример с делото "Килърите", но за цвят добави и убийството на Емил Кюлев. „Косьо Самоковеца кой го създаде? Да не го създаде Цветанов, който не обичате?”, попита министърът. „Знам, че никога няма да ме заобичате. Когато идвахте в моя кабинет, ме подкрепяхте, а тук на трибуната заявявате, че не ме обичате”, коментира МВР шефът. „Знам, че няма да ме обичате, нито ще ви искам дъщерята, за да се женя за нея, нито пък искам да влизам във вашето семейство. Нито пък искам да ме обичат от БСП, които постоянно ме критикуват”, каза още Цветанов.

Кой го обича, кой не го обича

След като се оплака от липсата на любов Цветанов бе остро разкритикуван от Иван Костов. „Човек наистина трябва да е загубил контрол върху нервите си, за да говори кой го обича и кой не го обича и да страда от трибуната за това, че не го обича”, заяви „синият” лидер. „Вие загубихте контрол върху нервите си. Говорихте откровени смущаващи обстоятелства. Тръгнахте да се жените за дъщеря ми и да говорите за някаква обич. Вие сте със снето доверие от Синята коалиция и вероятно и от цялата опозиция. Това е политическо отношение, нямащо нищо общо със женитбата, с която и да е от моите дъщери. Всички тези неконтролирани приказки показват в колко недобро здравословно състояние се намирате”, коментира Костов. Според него министърът на вътрешните работи не познава закона, а законопроектът за управление на системата за защита на националната сигурност има много слабости. „В текстовете на закона се дава функция на президента и на парламента за управление на системата за сигурността на страната, функция която те не притежават. Това е функция на изпълнителната власт”, заяви депутатът. Михаил Миков от БСП пък помоли водещата пленарното заседание Менда Стоянова да следи за уравновесеността на „субектите, които застават на трибуната и когато изпадат в особени емоционални състояния да ги подсещате коя е точката в дневния ред”.
 

Сн. Дневник

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.