Корнелия Нинова: Не знам и стига сте питали защо Станишев стана евродепутат

Депутатите от Коалиция за България Корнелия Нинова бяха гости в сутрешните блокове на Нова тв и БНТ, където естествено не им се разминаха въпросите за промяната в позицията на лидера на БСП Сергей Станишев, който предпочете да е евродепутат, въпреки многократните си изявления, че води евролистата единствено, за да даде личен пример.

На въпрос, дали авторитетът на БСП не е пострадал от това, че лидерът на партията е лъгал, Нинова заяви: „На вас не ви ли се е случвало да променяте позицията си заради някакви нови обстоятелства? По време на кампанията резултатите бяха едни, резултатите от изборите бяха други. Очевидно това е наложило промяна в позицията на Сергей Станишев. Това е негов избор, всеки има право на избор”.

Нинова изтъкна своята убеденост, когато по време на кампанията Станишев е твърдял, че няма да става евродепутат, той е мислел така.

“Какво след това се е случило и защо му се е променила позицията – няма представа”, допълни Корнелия Нинова. След което посъветва водещите да го попитат лично, “но не искайте от нас тези обяснения и не ни вкарвайте в противоречия един с друг”.

“Няма да вляза в този разговор, който прави БСП. Моля колегите, да спрем. В събота имаме пленум – елате там, да застанем очи в очи да си кажем каквото имаме, а не пред екраните”, каза Нинова. След което изтъкна, че ставащото много демотивира хората на БСП, които казвали в очите на шефовете от “Позитано” 20: „Вие там горе се разправяте по цял ден и искате от нас да работим”.

По думите на Нинова, има много отворени въпроси и проблеми в момента, но тя не желае да ги коментира публично, защото това, което правят десетина (депутати) “които ходим по телевизиите, нанасяме удар на авторитета на БСП”.

“Бих се радвал, ако България има еврокомисар като Сергей Станишев. Това каза депутатът от Коалиция за България Борислав Гуцанов в предаването „Денят отблизо” на БНТ.

На въпрос, дали е възможно да видим Станишев като еврокомисар, Гуцанов заяви: „Решението за еврокомисар трябва да се вземе по друг начин и вие го знаете много добре. Аз смятам, че за еврокомисар трябва да бъде взето такова решение, което действително да доведе до най-добри действия за страната ни. Смятам, че Сергей Станишев е човек, който има изключително висок международен авторитет и опит. Бих се радвал ако България има еврокомисар като Сергей Станишев”.

Според Гуцанов, ще има промени в Изпълнителното бюро на БСП, които ще настанат в събота. Там ще се вземе и решението дали да има конгрес на партията.

„Сергей Станишев ще си каже каквото има пред Националният съвет в събота. Мисля, че Станишев трябва да говори повече и с бюрото и Националния съвет, и с парламентарната група. Но в крайна сметка това той ще го направи на Националният съвет в събота и там е мястото”, каза Гуцанов. Според него не е нормално Станишев да излезе пред медиите и да каже какво мисли – “той ще каже това нещо, когато ние се съберем и вземем решение как действаме от тук нататък”, изтъкна депутатът от левицата.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.