Корнелия Нинова: Форматът “Коалиция за България” е изчерпан

БСП е в криза – и идейна, и организационна. Форматът Коалиция за България е изчерпан, но няма да има „роене” или друга форма на разпад в левицата. Това коментира в сутрешния блок на bTv лявата депутатка Корнелия Нинова, която е един от кандидатите за лидер на БСП след оттеглянето на Сергей Станишев. Нинова обясни, че желанието й за бъдещо развитие на БСП е партията да бъде разширявана чрез привличането на все повече ляво мислещи хора.
„Но на тези избори отиваме без АБВ”, побърза да уточни Нинова в отговор на въпрос дали има предвид и евентуално бъдещо сътрудничество с формацията на Георги Първанов. Тя посочи, че по-скоро иска да привлече към левицата „лявата интелигенция, кооперации, съюзи на офицери от запаса, синдикати”.
Корнелия Нинова отчете като грешка в сегашното управление на страната липсата на ясно коалиционно споразумение между левицата и ДПС, както и издигането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Социалистката уточни още, че към момента кандидатите за лидер на БСП са седем. Това, че Станишев посочил за свой фаворит настоящия икономически министър Драгомир Стойнев не било предрешаване на избора, но според Нинова, е обида към делегатите на конгреса. По думите на Нинова, те имат мнение, те ще решат – “не вярвам, че битката е предрешена”.

Няма вариант правителството да не подаде оставка и това ще се случи още през тази седмица, каза още Корнелия Нинова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.