Корман Исмаилов агитирал на турски, за да обясни на възрастните за корупцията в ДПС

„Агитирал съм на турски език, с ясното съзнание, че трябва да го направя”, заяви пред Нова телевизия председателят на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД) Корман Исмаилов, който е бивш депутат от ДПС, напуснал партията през 2011 г. Исмаилов обясни употребата на турски език с необходимостта да бъде разбиран от български граждани, предимно по-възрастното население, които през годините не са имали възможност да усвоят българския език. Само така можел да обясни на тези хора „за тези игри, за тази подмяна, за корупцията по високите етажи на ДПС”.

Според Корман Исмаилов вчерашните скандали в Народното събрание за употребата на майчин език в предизборните кампании са „отиграване” на вечна тема. По думите му, „това отиграване е едно търсене на сблъсък и конфликт” и търсене на препратка към едни „години, когато езикът, религията, обичаите бяха забранени”

Търси се надигането на национал-популистка вълна, на омраза, на заплаха, ксмята Исмаилов. Той отхвърли опасенията от възможен неоосманизъм, но се съгласи, че има страни на Балканите, които се опитват да наложат това като мнение, да подклаждат определени страхове и от това печелят определени кръгове.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.