Коритаров: Случилото се със Сертов прилича на отвличане

„Ако изчезването на Петко Сертов е инцидент, то той не е спонтанен и случаен. Ако е станал жертва на катастрофа, то досега трябваше да се появят данни. Не вярвам на този тип случайност”, каза в „Здравей, България” по Нова ТВ журналистът Георги Коритаров. Той отхвърли и версията Сертов да е сложил сам край на живота си. По думите на Коритаров това, че Сертов се издирва от Интерпол, означава, че има предположение, че може да не е в страната.

„По някои белези случаят прилича на доста професионално отвличане. Но това не трябва да се казва в ефир, тъй като, без да искаме, можем да кажем нещо, което да доведе до друг тип проблеми”, каза още журналистът.

„Не е типично за него да си остави телефоните и да излезе. Мисля да наблегна на друг факт. Малко се говори за колата, с която е тръгнал, а тя има GPS”, заяви от своя страна Зоя Димитрова, която е бивш говорител на ДАНС и допълни, че е сигурна, че колата му се следи. По думите й МВР отдавна знае с коя кола е напуснал дома си, къде е тя и има ли в нея следи от насили. Според нея той си е оставил телефона или под въздействието на натиск, или под въздействието на някаква операция, която той е трябвало да обезпечи.

На въпрос кой има интерес от изчезването на Петко Сертов Зоя Димитрова отговори, че към днешна дата никой не е имал интерес да го отвлича и убива. „Трябва да се търси връзка с настоящето”, каза тя.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.