“Континентал” ще обува спортни болиди с гуми от нов хай-тек завод

Водещият международен доставчик на технологии за автомобилната индустрия и производител на гуми Continental постави началото на изграждането на нов технологичен център за развитие на гуми и технологии за тях в завода на компанията в Корбах. Наречен High Performance Technology Center (HPTC), той
ще бъде разположен на 12 000 кв.м. и ще бъде готов през 2015 г. През месец юли 2016 г. в технологиячния център трябва да започнат два вида дейности – производство на гуми с върхови показатели за ултра спортни автомобили и развойна дейност на технологии и процеси за производство на гуми. Новият център ще е важна част от развитието и оптимизирането на производствените процеси за последващо въвеждане във всички заводи на Continental по света.
Инвестицията в HPTC възлиза на 45 милиона евро и е важен етап от стратегията за технологично развитие на подразделеинието за гуми на Continental след създаването на AIBA – първата напълно автоматизирана система за тестване на гуми на закрито и ContiLifeCycle Plant – завода за регенериране и рециклиране на гуми за товарни машини.
По план програмата за инвестиции на Continental в специални технологии, стартирана през 2011 г., ще достигне един милиард евро до 2015 г.
Строителството трябва да приключи през месец май 2015 г. и през септември същата година ще започне тестовото производство в новото съоръжение като Continental очакват
при оптимално опериране да произвеждат около 350 000 гуми годишно в размер от 18 до 22 инча, предназначени за висок клас автомобили. Паралелно с производството на гуми, в HPTC ще бъдат провеждани изпитания на множество нови смеси и производствени процеси. Така германската компания вънзамерява след време технологии, развити за най-върховите автомобили да бъдат въвеждани във цялата продуктова гама на компанията.

Снимка: Пресофис на “Континентал”

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.