Константин Пенчев: Подозирам, че някой иска да закрие ТВ7

Съмнявам се дали вчера синдиците бяха в телевизията с цел да си съберат исканията, което е нормално, или да закрият телевизията, което не е нормално. Така националният омбудсман Константин Пенчев коментира по БНТ случилото се в сряда в ТВ7. Пенчев изтъкна, че ако е синдик би поискал телевизията да бъде обявена в несъстоятелност, за се продаде медията като фирма, защото това има цена, а не техниката и обзавеждането.

Аз съм свръхподозрителен, че някой иска да закрие телевизията и търси някакво лично отмъщение, допълни Константин Пенчев. По думите му, такива “инциденти” и такава обществена реакция след тях като това, което се случи вчера с ТВ7, ще има още дълго време – поне, докато не се разбули аферата около КТБ. “И тъй като едва ли някога ще разберем тайната около случилото се с банката, то ние винаги ще бъдем подозрителни към нещата и действията, които се извършват и са свързани с КТБ”, изтъкна омбудсманът. Той бе категоричен, че едва ли има съдебно изпълнение с повече от един или двама полицаи, които само при извънредни случаи охраняват частния охранител.

Присъствието на полицията в сградата на телевизията няма нищо общо с частния съдебен изпълнител и е очевидно, че е имало някаква друга намеса. Очевидно този случай показва, че задкулисието продължава и това е страшното, подчерта Константин Пенчев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.