Консорциум на Оманския фонд внесе оферта за КТБ

Консорциум на Оманския фонд официално е подал оферта за поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка, съобщи БГНЕС. На сайта на БНБ няма подобна информация. Оманският фонд е втори по броя на акциите, акционер в поставената под особен надзор КТБ. В преговорите с БНБ той е представляван от австрийския фонд ЕПИК.

От ЕПИК преди седмица информираха с писмо ръководството на БНБ, че работят със служебното правителството и с парламентарно представените партии за изготвяне на план, който да спаси КТБ и пожелаха да няма прекалена медийна гласност за тези действия. КОМЕНТАТОР.бг публикува писмото на ЕПИК до ръководството на БНБ.

На този етап няма повече информация за това какво съдържа офертата на Оманския фонд.

„В момента в България има инвеститор , той обикаля няколко пъти БНБ, Министерство на финансите и други институции и е заявил намерение да инвестира 1 млрд. евро в българската банкова система, в случая в КТБ”, коментира в кулоарите на парламента председателят на временната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова. – „Ние искаме да дадем време на този, който иска да налее пари в нашата банкова система – да не го изгоним”, допълни депутатката от ГЕРБ. Според нея по друг начин няма как да се спаси КТБ и вложителите в нея, вкл. да спасим предприятията, които са в тази банка, да спасим работниците, които са в тези предприятия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.