Комисията за КТБ е готова със законопроект за кредитните институции

От името на временната анкетна комисия за дейността на държавни органи имащи отношение към КТБ ще представя официално законопроект за Кредитните институции. Това каза на брифинг в парламента председателят на Комисията, разследващата случая “КТБ” и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде “Фокус”. “Ще бъдат оповестени и всички консултантски договори между банката, представители на политическите партии и всички свързани с тях лица. Тези сведения ще се отнасят за периода от началото на съществуването на КТБ до датата на неплатежоспособността.

“Със законопрокета сме предложили и промяна в Закона за банковата несъстоятелност по отношение на фирмата, която ще разследва”, обясни Атанасова. По думите й, тя ще може да проследи всички транзакции, където и когато и да са правени, дори и в офшорни зони.

“Това е само началото на края от дейността на комисията. Подготвяме и доклад, който ще внесем следващата седмица в деловодството на Народното събрание. Всички парламентарни групи са подкрепили този законопроект”, каза още Десислава Атанасова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.