Комисията за КТБ държи Цв. Василев да се яви лично

Председателят на временната анкетна парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова (ГЕРБ) отхвърли всякаква вероятност банкерът Цветан Василев да бъде изслушан чрез видеовръзка или комисията да пътува до Сърбия, където мажоритарният собственик на КТБ е задържан с мярка за неотклонение “подписка”. Атанасова гостува в сутрешния блок на БНТ и от студиото призова Цветан Василев да се яви на изслушване пред депутатите или да изпрати писмена информация с всички данни, с които разполага.

“Не мисля, че нашата анкетна комисия е създадена, за да създава еуфория около КТБ или ТВ реалити шоута. Нито ще пътуваме извън България, за да изслушваме този или онзи, нито ще правим риалити връзки по „скайп” (Skype), каквито идеи има”, заяви Десислава Атанасова. Според нея въпросът, на който не успя никой да отговори до този момент, е: колко пъти са правени инспекции в КТБ на място, какво е констатирано, дали са разглеждани кредитните досиета. По думите на депутатката, надали при евентуално негово изслушване Цветан Василев ще даде отговор от името на държавните институции, но вероятно ще изложи свои тези, “които могат да се противопоставят една на друга, така че не само ние като комисия, но и цялото общество да разбере истината, защото тя е само една.

Помолена да коментира твърденията на Цв. Василев, че се е срещал с лидерите на всички основни политически сили още преди КТБ да бъде поставена под особен надзор, за да ги предупреди, Десислава Атанасова каза, че не може да коментира кой с кого се е срещал и това не е предмет на работата на комисията.

“Видяхте, че г-н Миков се спотайва и г-н Станишев също. Очаквам наистина политическите лидери да заявят повода за тези срещи, както го направи г-н Борисов”, заяви Атанасова. Тя коментира и темата с петте дружества, които Цветан Василев продаде на фирмата LIC 33, а НАП запорира акциите им.

“В момента сме пред дилемата какво ще се случи с тези дружества, които казват анализатори, че касаят и националната сигурност – петте, за които предстои да бъдат изповядани като сделка”, коментира Атанасова. Тя бе категорична, че определени хора не са си свършили работа и това със сигурност са служители и на БНБ и на други институции. Атанасова заяви, че следващата седмица предстои заседание на временната парламентарна комисия, на което ще бъде изслушан директорът на финансовото разузнаване, което също има отношение.

Свързани публикации

2 Comments

  1. НАП всъщност запорира акциите на Милен Велчев, а не тези на Луврие. Само медиите на Пеевски лъжат и всяват инсинуации.

  2. Ама сложете го като защитен свидетел и го привикайте.

Leave a Reply

Your email address will not be published.