Комисията по бюджет гласува 50 млн. лева за щетите от наводненията

Парламентарната Комисия по бюджет и финанси заседава тази сутрин преди насроченото за 14 часа извънредно заседание на Народното събрание, свикано за разглеждането на ІІ четене на актуализацията на републиканския бюджет и на парите за НЗОК. Депутатите от ГЕРБ и “Атака” които са членове на комисията, не се явиха на заседанието.

Бюджетната комисия гласува допълнителни 50 милиона лева за бедствия и аварии, заради наводненията от последните дни в страната. Парите се пренасочват от бюджета на “Програми и проекти в енергетиката”, съобщи министърът на финансите в оставка Петър Чобанов.

Тези допълнително отпуснати средства за възстановяване на щетите от наводненията могат да бъдат гласувани единствено в марките на актуализацията на републиканския бюджет. От името на левицата депутатът Петър Кънев обяви, че Коалиция за България и днес остава на позицията си, че в пленарна зала няма да подкрепи актуализация на макрорамката на държавния бюджет с изключени на парите, отпуснати допълнително за преодоляване на щетите от наводненията. Кънев потвърди, че социалистите продължават да подкрепят актуализацията на бюджета на Здравната каса с 225 милиона лева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.