Комисия от 17 депутати ще се занимава с имунитета на Сидеров и Чуколов

Парламентът избра петчленен Фискален съвет с 6-годишен мандат

С гласовете на 136 депутати от всички парламентарни групи парламентът създаде временна 17-членна комисия, която ще работи по трите искания на главния прокурор Сотир Цацаров за отнемане на имунитета на депутатите от “Атака” Волен Сидеров и Десислав Чуколов и ще предложи съответното проекторешение. “Против” гласуваха 11 народни представители от “Атака”.

Ето и членовете на комисията, която ще бъде ръководена от зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев: Десислава Атанасова (ГЕРБ) от ПГ на БСП Чавдар Георгиев и Атанас Зафиров, от ПГ на ДПС Четин Казак и Хамид Хамид, от ПГ на РБ Антони Тренчев и Гроздан Караджов, от ПГ на ПФ Християн Митев и Емил Димитров, от ПГ на БДЦ Стефан Кенов и Георги Ковачев, от Атака Явор Нотев и Илиян Тодоров, от АБВ Светослав Белемезов и Лъчезар Никифоров, Ана Баракова- от независимите.

След избора на комисията Сидеров заяви от трибуната, че България е фашистка държава. След това Волен Сидеров излезе пред парламента, за да се срещне със своите привърженици, които от рано сутринта са на площада между храма “Александър Невски” и парламента, отзовавайки се на апела на партийната телевизия “Алфи” да дойдат тук и да изразят подкрепата си към Сидеров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.