Коментара на Путин спрямо санкциите на САЩ

Евгений Логовинский, председателят на управителния съвет на банка Россия заяви днес, че банката е готова да обслужва вип клиенти, включително и президента на Русия, посочва се в официално съобщение на кредитната институция, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Логовинский отбеляза, че въведените санкции от САЩ срещу банката, която ръководи са “необмислени”, а  действията на международните разплащателни системи Виза (Visa) и МастърКард (MasterCard), които блокираха безналичните трансакции с карти на банката Россия, са “безотговорни”.

 “Пострадаха на първо място обикновените вложители“, каза оше Евгений Логовинский.

По-рано днес президентът на страната Владимир Путин заяви, че възнамерява да стане клиент на банка Россия, която бе подложена на санкции от САЩ.

“Както вече знаете, вече казах, че възнамерявам да си открия сметка там. И нещо повече, дадох указание на административното управление там да ми превеждат заплатата”, каза Путин по-рано през деня, цитиран от ИТАР-ТАСС.

В същото време той коментира  с учудване и ирония списъка с персонални санкции на САЩ, в който попаднаха руските бизнесмени Юри Ковалчук, Генадий Тимченко, и братята Аркадий и Борис Ротенберг, според  Путин те са “типични московци”

“Тъкмо те – вежливи хора в камуфлажни дрехи и маски, с автомати”, заяви той, намеквайки, че нито един от тях няма нищо общо със събитията в Крим и Украйна. Той отбеляза и че фамилните им имена са “някак си странни”, Ковалчук и Тимченко са разпространени фамилни имена сред украинците, а Ротенберг е еврейска фамилия.

На вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин също му бяха наложени санкции, той фигурира и в списъка на ЕС с имената на санкционирани руски висши чиновници. По думите му даже и “всички страни по света” да му бяха наложили санкции, това няма да се равнява “и на една песъчинка от кримска земя”.

 

/БТА/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.