Кольо Колев: Кампанията няма да промени нагласите на избирателите

„Каквато и да е кампанията, няма да има особени промени в нагласите на хората. В общи линии те вече са очертани – от една страна са привържениците на БСП и на управляващите, а от друга страна – на опозицията”. Това коментира социологът Кольо Колев пред БГНЕС. Според директора на агенция „Медиана” от тези евроизбори се очаква да дадат отговор на въпроса за властта. Колев изтъква, че резултатът от изборите – това дали властта се ползва с достатъчно обществено доверие, или е загубила това доверие – ще покаже дали ще се ходи на предсрочни избори, или не.
По думите на социолога, интересно е дали Реформаторският блок ще успее да прескочи бариерата, дали НФСБ ще успее да измести Атака, дали ще успее новата формация на Николай Бареков и дали тя ще намери място под политическото слънце. „Това са допълнителни моменти, които очертават по-скоро нагласите за по-нататък, след изборите”, казва Кольо Колев. Той изтъква също така, че конфронтацията, която е характерна за тази кампания, не е изненада и надали ще отблъсне избирателите, тъй като, според Колев, именно тези избиратели са мотивирани да отидат да гласуват.
„Всички казват, че не слушат какво казват политиците, но не е така. Всъщност много хора слушат”, изтъква Кольо Колев. Той обяснява тази чуваемост с желанието на избирателите да доловят нотките на фалша, на лъжата. И уточнява, че има хора, които слушат избирателно, според своите предварителни нагласи, но има и други, които ще се ориентират за кого да гласуват именно вслушвайки се в лъжата, търсейки фалша в говора на политиците.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.