Кокинов е направил самопризнания за “седянката” в Банкя

Освен с оставката си доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя и в обяснение пред Върховна касационна прокуратура, съобщава днес в. „Преса“. Според публикацията, подалият оставка магистрат засега е единственият от тримата събеседници, които са дали показания за скандалните записи от разговори в дома на бившия премиер. Вестникът припомня, че в интервюто си за „Всяка неделя“ на 5 май Бойко Борисов също не отрече, че такъв разговор е проведен, но отказа да го обсъжда като заяви, че „нерегламентираното не се коментира“.

Прокурорите ще викат за обяснения също бившия премиер Борисов, както и ексземеделския министър Найденов в рамките на образувана от ВКП проверка за търговия с влияние и престъпления срещу правосъдието. Както е известно, по време на срещата си в Банкя Кокинов, Борисов и Найденов обсъждат как бившия земеделски министър може да се спаси от обвинения в корупция, а Кокинов съобщава предварително какви са резултатите от проверката за незаконните СРС. В тази връзка „Преса” съобщава, че тримата служители от СДОТО, уличили бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че устно е разпореждал незаконните СРС-та, не отстъпват от показанията си, а техните свидетелства са ключови за отговорността на ексминистъра. Освен за съзнателно затваряне на очите за извършваните от МВР беззакония той може да бъде преследван и като подбудител на престъпленията.

„Но това ще стане след изборите – в момента Цветанов е с имунитет като кандидат-депутат, няма сам да се откаже от него и категорично отрича да е нареждал незаконни СРС”, пише всекиденвникът.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.