Кои са най-добрите автомобилни двигатели за 2015 година?

За четвърта поредна година световният двигател на годината е с турбокомпресор на Continental. През 2015 турбокомпресорът на международният доставчик на технологии и гуми за автомобилната индустрия е съществена част от отличения Световен двигател на 2015 – хибридното задвижване на BMW i8. Преди тази победа три години поред Continental е част от успеха на 1-литровия EcoBoost бензинов двигател на Ford като през 2015 г. шедьовърат на Ford е на второ място.

Жури от 65 журналисти от 31 държави безапелационно присъди наградата на оборудвания с турбокомпресор на Continental 231 PS TwinPower Turbo 1.5–литров трицилиндров двигател, на хибридния спортен автомобил на BMW. Подгласник е 1-литровият EcoBoost бензинов двигател на Ford – двойна победа за екипa на Системи за задвижване на Continental.

Continental навлиза на пазара за турбокомпресори през 2011 г. и германският гигант прави сензационен дебют с турбокомпресора за 1-литровия EcoBoost бензинов двигател на Ford, отличен в три поредни години за „Световен двигател на годината“ от 2012 г. до 2014 г.

„Поздравяваме BMW за победата и сме благодарни за тяхното доверие и тясното сътрудничество между двете компании при реализацията на този проект“, споделя Волфганг Брюър, ръководител на подразделението за Системи за задвижване в Continental. “Това поредно отличие в най-престижния световен конкурс е потвърждение за професионалната работа на екипа ни. Чрез нашите иновативни, високоефективни и качествени продукти за кратък период постигнахме водеща позиция в този важен пазар. Ние очакваме търсенето на турбокомпресори да нарастне много бързо.“

Турбокомпресорът в двигателя на BMW i8 има изключително ниско тегло за осигуряваната от него мощност от 231 к.с. и дори звукът му е проектиран специално за спортния хибрид на BMW. Днамичното поведение на турбокомпресора при преминаването между различните нива на натоварване е нов стандарт в индустрията. Комбинацията от директно впръскване с високоефективно компресиране на изгорелите газове дава високи показатели на представянето при ниско потребление на гориво и намалени емиси на CO2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.