Кои биха Октай Енимехмедов?

От телевизионните кадри се вижда, че Октай Енимехмедов е съборен на земята, ритан в главата и налаган с юмруци от Мустафа Карадайъ, Танер Али и Джамисет Джафер.

Мустафа Карадайъ (42) е секретар на Централното оперативно бюро на ДПС, братовчед на бившия главнокомандващ на турската армия ген. Карадайъ, учредител и лидер на младежката организация на партията и син на  Айше Карадайъ.

Докато синът бе зам.председател на Агенцията за следприватизационен контрол, в смолянското село Борино, неговото семейство изгради 3-етажния хотел "Аркадия" със снек бар и зала за конференции. В официалните документи на фонд "Земеделие" този хотел фигурира на името на Айше Мустафа Карадайъ. Проектът й е одобрен през 2003 г., а субсидията е 146 768 лв. Дълго време (вероятно и в момента) хотелът се управлява от по-големия брат на Мустафа – Ахмед Карадайъ.

Мустафа Карадайъ пръв стигна Октай Енимехмедов и го събори на земята преди още да дотичат гардовете от НСО. Той единствен даде някакво обяснение за постъпката си – „Действах инстинктивно” – и като че ли най-малко може да бъде упрекнат в свръхупотреба на насилие.

Танер Али (40)  е кмет на община Антоново в три последователни мандата. Негова съпруга и съпартийка е Севим Али, която след последните местни избори стана председател на ОбС в Търговище.  Танер Али е завършил Национална спортна академия в София, а по-късно специалност „Турска филология“ в Шуменския университет. Управлява Антоново от 2003 година. В момента е и председател на Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Беше един от най-активните в побоя над Октай Енимехмедов. Няма данни за негова публична изява или обяснение за действията му в зала 3 на НДК.

Джамисет Джафер (24), общински съветник от ДПС в Пловдив. Ето и написаното за него от местен сайт: „…един от най-активните и разлютени участници в мелето бе старейшината от Движението Джамисет Джафер. Бащицата с такава нескрита ярост трескаше ритници в главата на нападателя, че чак искри хвърляше в саморазправата. Бе усмирен от гардовете на НСО едва когато вкара няколко шута в главата на Октай. След екшъна Джамисет не се е появявал на публични места в Пловдив. Според източници на „Под тепето” той е бил скастрен от висши функционери, които изрично му забранили да дава каквито и да е обяснения”.

И още редове от друга публикация: ”Джафер е сред най-спорните фигури на ДПС в Пловдив. Бил е председател на джамийското настоятелство на Джумая джамия. Мнозина мюсюлмани го обвиняват, че е отклонявал средства от вакъфските имоти. Допреди няколко месеца той прибираше парите от Виенската сладкарница на главната, но сградата беше обявена за опасна и беше затворена. Групата общински съветници от ДПС в Пловдив не е в опозиция, а гласува за предложенията на управляващите от ГЕРБ”.

 

Със съкращения от в. "Десант" – Бургас

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.