Коалицията ДПС-ГЕРБ е факт, твърди Ат. Мерджанов

“Коалицията ДПС-ГЕРБ е факт”, коментира по БНТ председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов. Социалистът се аргументира с демонстрираното през миналата седмица в парламента съгласие между ДПС и ГЕРБ да настояват за актуализация на бюджета и съответно – уверенията на лидерите на двете групи, че ще подкрепят гласуването на тази актуализация.

По-рано днес, в интервю за БНР Мерджанов прогнозира, че днес ДПС може и да не върнат мандата за съставяне на правителство, ако уговорките им с ГЕРБ дават такава възможност.

В студиото на bTv Председателят на лявата парламентарна група повтори вече известните несъгласия и възражения на БСП срещу ремонт на бюджета, който според социалистите не се нуждае от актуализация.

Атанас Мерджанов коментира и отминалия конгрес на БСП, на който Михаил Миков бе избран за наследник на Станишев на лидерския пост. Според Мерджанов, занапред новоизбраният председател на БСП трябва да акцентира върху вътрешнополитическата тематика – не само заради предстоящите парламентарни избори, а и защото благодарение на Станишев БСП стои много добре в международен план и е сред достатъчно добре утвърдените субекти на европейската политическа сцена.

Мерджанов прогнозира, че надали в близките месеци ще е готов екипът, с който Михаил Миков ще ръководи БСП, защото не е нормално да се говори за крупни, радикални промени непосредствено преди парламентарни избори.

Форматът, в който БСП ще се яви на избори вероятно ще бъде дискутиран както на Изпълнително бюро, така и на предстоящите пленуми. Не са без значение и разговорите с нашите досегашни коалиционни партньори, каза още председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов в интервю за БНР.

БСП трябва да събира, а не да разделя. На БСП й е нужна и консолидация, и мобилизация, но и широта на въздействието върху по-широк кръг от граждани, каза той.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.