Коалицията ББЦ-ВМРО заклеймява провокациите срещу етническия мир

Заклеймяваме всички политически прояви, които целят да взривят и без това крехкия граждански мир. Това се изтъква в огласената позиция на партия “България без цензура” (ББЦ) и ВМРО по повод провокациите срещу етническия мир в страната. Декларацията бе разпространена по-малко от два часа след днешния скандал в Народното събрание заради това, че депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов заговори на турски от трибуната в пленарната зала.

Ето и пълният текст на декларацията на ББЦ-ВМРО. 

Днес в българския парламент станахме свидетели на безпрецедентен религиозен неосмански екстремизъм. Талибанското поведение на острието на ДПС Хюсеин Хафъзов, който се закани да върви по стъпките на турския шпионин Осман Калъч и неосманиста от правителството на Ердоган Ахмет Давутоглу, заплашва етническия и религиозен мир, както и националната сигурност в страната.

За подобни проводници на агресивния неосманизъм на Анкара в българския парламент няма място.

Призоваваме Главна прокуратура да предприеме съответните действия срещу насаждането на религиозна нетърпимост в най-върховната българска институция – Парламента.

Г-н Хафъзов се е объркал – той е депутат в българския парламент, а не турски меджлис. Призоваваме лидера на ДПС г-н Лютви Местан ясно да се разграничи от поведението на Хафъзов и по модела “Бисеров” този самозабравил се депутат да бъде отстранен от парламента и от всички постове в партията. В противен случай ДПС за пореден път ще стане донор на партии като ГЕРБ и “Атака” и заедно ще използват етническата карта за политически цели.

“България без цензура” и ВМРО са за национално обединение, етническа, религиозна и социална търпимост в обществото. Заклеймяваме всички политически прояви, които целят да взривят и без това крехкия граждански мир в страната напоследък.

Да живее България и българският народ!”, завършва декларацията на ББЦ-ВМРО.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.