КНСБ все така настоява за оставката на здравния министър

КНСБ няма да оттегли искането си за оставка на министъра на здравеопазването Петър Москов. Това съобщи по БНР заместник-председателят на синдиката д-р Иван Кокалов.

В четвъртък синдикалистите обявиха, че Министерството на здравеопазването (МЗ) смята да узакони плащанията в болниците, което според тях щяло да бъде предпоставка за рекет над пациентите. От ведомството обаче обявиха, че КНСБ разпространяват невярна информация и подобно предложение не е правено.

Смятаме, че текстът е заличен в последния момент, защото се уплашиха от реакцията ни, заяви Кокалов. Той уточни, че като член на Надзорния съвет на НЗОК е получил официален документ за намеренията на министерството, тъй като на 27-и януари ще има Надзорен съвет, който трябва да се произнесе по този документ.

“Когато се иска официално мнение на институция, този документ е официален. Ако ние не бяхме написали, че има такъв документ и в документа, който аз имам, изпратен по имейл, се съдържа такъв текст… Това, че има ответна реакция и някой се е поуплашил и е решил все пак да го оттегли, е след нашата реакция”, коментира Кокалов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.