КНСБ ще подкрепи ремонта на бюджета, но не и за спасяването на КТБ

КНСБ ще прави работнически парламент

КНСБ ще подкрепи подготовката на актуализацията на бюджета от служебния кабинет, но по никакъв начин не е съгласна в банковата система да се наливат средства на данъкоплатеца. Това заяви на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БГНЕС. – “Не искаме бюджетът да спасява КТБ”, категоричен бе Димитров.

На заседанието на тристранката зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев представи данни за общото финансово състояние на държавата, които всъщност от седмица са на сайта на Министерството на финансите.

“Не бихме желали да финализираме този процес (за оздравяването на КТБ) с публични средства, а с пазарни. Все още всичко е в ръцете на БНБ, нека имаме повече яснота. По-късно ще дадем информация за банковия сектор, но нека тя да бъде обективна”, заяви Ананиев.

Председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Василев критикува служебното правителство за многото кадрови рокади и изрази съжаление, че то не е ограничено в тези си действия. По думите на Василев, ясно е, че без областни управители не може, но можеше в другите назначения да бъдат по-въздържани.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.