КНСБ: Борисов се научи да управлява, а Москов – още не

КНСБ ще прави работнически парламент

Правителството успя да се справи в определена степен с политическата нестабилност, а премиерът Бойко Борисов се научи да управлява – такава оценка на първите 100 дни управление на кабинета Борисов 2 дава президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщи Дарик. Лидерът на КНСБ посочи като лош пример методите, по които здравният министър Петър Москов решава проблемите в своя сектор, и като добър пример успешното справяне с кризата в БДЖ.

„Бойко Борисов в момента сякаш се е научил да управлява, защото преди ми се струваше, че се забавляваше с властта. Сега управлява и то доста сложно – с постоянни вътрешни напрежения и той успява в тези няколко месеца да ги овладява. Затова казвам, че изглежда по-мъдър”, каза Димитров и допълни, че не знае дали това ще продължи дълго и дали ще произведе всички нужди за държавата и за икономиката мерки.

Димитров изтъкна три важни за КНСБ проблема, които трябва да намерят решение до края на 2015 г: Ще успеем ли всички заедно, в това число и правителството с неговата гъвкавост, да намери решение за пенсионната система и как ще продължи реформата там; трябва да се формулират ясни намерения за нова икономическа и индустриална политика; нарастването на доходите трябва да стане приоритет, тъй като икономиката и в момента позволява по-високи доходи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.