Кметицата на Гърмен предупреждава за опасност от нова ескалация на напрежението

Възможно е ескалиране на напрежението на жители на община Гърмен, заради отложеното събаряне на незаконните постройки в кв. „Кремиковци“. Това заяви пред Радио „Фокус“ – Пирин кметицата на община Гърмен Минка Капитанова.

Както вече съобщихме, днес стана ясно, че срокът за принудителното събаряне на незаконните постройки в Гърмен е удължен до 30 септември, тъй като за момента няма информация къде и кога ще бъде осигурен временен подслон на хората. Нито един от жителите на квартал “Кремиковци” в Гърмен не е попълнил декларация за социално и имотно състояние, както и за желанието си да бъде настанен във временно жилище. Попълването на такива декларации бе едно от решенията на Общинския съвет от края на юли, за да може да продължи принудителното премахване на незаконните къщи.

Минка Капитанова информира, че тази сутрин част от жителите на селата Гърмен и Марчево са се събрали пред сградата на общинска администрация, за да разберат, защо незаконните ромски постройки все още не са съборени.

„Това което правим ние е да им разясним какво се случва и да ги уведомим за това до къде сме стигнали, но те искат процедурата по събарянето на незаконните постройки да започне по най – бързия начин“, категорична бе Капитанова. Кметицата допълни, че това отлагане във времето вече три месеца би довело до надигане на гражданското недоволство в Гърмен.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.