Кметът на Перущица: Не съм искал подкуп, това е политическа репресия

„Няма никакъв поискан подкуп. Това мое задържане е опит да се осуети по нататък работата с европейско проекти”. Това заяви пред нова телевизия кметът на Перущица Ради Минчев, който бе задържан от полицията с обвинение за искан подкуп от 40 000 лв. за обществена поръчка.
„До седмица трябва да бъдат входирани няколко проекта по Програмата за развитие на селските райони. Моето задържане също се отразява на това нещо. В момента ние сме притиснати до стената. Но след това интервю аз ще се кача и ще заема стола си и смятам със същото темпо да довърша нещата, които сме започнали с цел просперитета на нашия град”, каза Минчев.
Според него „това е политическа репресия заради президентските избори. Искат да ме дискредитират на местно ниво преди президентските избори. Не разбирам много от политически игри, но това е изводът, който съм си направил”.
Минчев бе освободен срещу 10 000 лева гаранция, като съдът не намери достатъчно доказателства по основното обвинение за взет подкуп. Имало, обаче данни за длъжностни престъпления.
Срещу 10 хиляди лева от ареста излязоха и другите двама, задържани заедно с Минчев. Мотив за по-леката мярка е чистото им съдебно минало.
Минчев, който е издигнат от Реформаторския блок, смята, че срещу него се провежда политическа репресия от ГЕРБ и БСП на „най-високо ниво”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.